Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Έρχονται οι γιορτές

Ψάχνοντας στο ίντερνετ, πριν ένα χρόνο περίπου, για βιβλία του αγαπημένου μας Tony Wolf, βρήκα και παράγγειλα αυτό: 


Έρχονται οι γιορτές. Μ' έναν τεράστιο Άγιο Βασίλη απ' έξω και το όνομα του Tony Wolf στο εξώφυλλο, δεν ήθελα και πολύ για να το αγοράσω. Παρόλα αυτά, όταν έφτασε το βιβλίο και το άνοιξα, ήταν μια έκπληξη. Αυτό εδώ δεν είναι παραμύθι, αλλά ένα βιβλίο-παιχνίδι. Ένα μεγάλων διαστάσεων χριστουγεννιάτικο board book, που κάθε σελίδα του έχει μια διαφορετική δραστηριότητα. 
Ούτε εγώ ούτε η Σταυρούλα τρελαινόμαστε γι' αυτό το βιβλίο. Είμαστε λίγο επιφυλακτικές απέναντί του. Είναι σίγουρα λίγο παράξενο, οι σελίδες του λίγο ασύνδετες. Σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα του Tony Wolf, ούτε αντιπροσωπευτικό του. Αλλά ασχολούμαστε μαζί του παρόλα αυτά.  

Οι σελίδες έχουν ως εξής:

Η σελίδα που εξηγεί περισσότερα απ' όσα χρειάζεται (και δεν έχει ούτε ένα παραθυράκι): 

Χαριτωμένο χειμωνιάτικο σκηνικό με ενδιαφέρουσες για ένα παιδάκι λεπτομέρειες, αλλά "φτυάρι"; "πόρτα"; "σκουφί";
Η σελίδα με την ιστορία που σε βοηθάει να τη διαβάσεις:

Αυτή η ιστοριούλα είναι πολύ συμπαθητική και το παιχνίδι με τις λέξεις που λείπουν και τις εικόνες στη θέση τους ενδιαφέρον. 
Η σελίδα όπου γίνεται χαμός:

Νάνοι σε αναγνωρίσιμο στυλ Tony Wolf κατασκευάζουν παιχνίδια κι ο Άι Βασίλης ψάχνει δώρα μέσα σ' αυτό το συρφετό. Είναι δύσκολο ακόμα και να εντοπίσεις τα παραθυράκια. Το καθένα έχει από κάτω ένα παιχνιδάκι.

Η σελίδα με την άλλη ιστορία:

Η ιστορία με το όνειρο του μικρού Πάντα, που πήρε τη θέση του Άι Βασίλη, μοίρασε τα δώρα και μετά.. ξύπνησε. 
Η αγαπημένη μας σελίδα:

Ένα Advent Calendar! Αυτό μάλιστα, είναι όμορφο και διασκεδαστικό.
Άχου το.
Ένα παραθυράκι για την κάθε μέρα, και το καθένα έχει από κατω μια όμορφη σκηνή.

Η άσχετη σελίδα:

Αυτό τώρα, τι δουλειά έχει με τα Χριστούγεννα;
Η δύσκολη σελίδα:

Δεν ασχοληθήκαμε ακόμα με το λαβύρινθο του Άι Βασίλη, γιατί ακόμα κι εγώ δυσκολεύτηκα να φτάσω στην άλλη άκρη...
Αυτά με το βιβλίο μας.
Ο σωρός στο πάτωμα μεγαλώνει, τα τυλιγμένα στο κουτί λιγοστεύουν.
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!


4 σχόλια:

  1. tony wolf...αυτό είχα δει και εγώ όταν παρήγγειλα το πρώτο μου μεγάλο βιβλίο για ένα μικρό αγοράκι και μόλις το είδα από κοντά..δεν με ενθουσίασε καθόλου.Είναι μεν γεμάτο όμορφες εικόνες αλλά μέχρι εκεί..τίποτα το σπουδαίο σε σχέση με άλλα βιβλία του...αλλά για να χαζεύουν τις εικόνες καλά είναι...το δικό σας τουλάχιστον έχει και καμία δραστηριότητα..αυτό που πήρα εγώ ονοματίζει απλά τις εικόνες...
    λίγες ημέρες ακόμη και διακοπές...επιτέλους!περιμένω την παρουσίαση του grinch!πιστεύω ότι θα της αρέσει της Σταυρούλας!α!ξέρεις ποιο να της βάλεις να δει?τα the snowman/the snowman and the snowdog...είναι χωρίς διαλόγους αλλά είναι όμορφες ταινιούλες γύρω στο 25λεπτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε πάθαμε το ίδιο... Κι εγώ είχα απογοητευτεί πέρυσι που είδα το βιβλίο, αλλά φέτος το ξαναθυμήθηκα που έπρεπε να βρω 24 χριστουγεννιάτικα και μάλιστα παιδικά!
      Το Grinch το έχω προτελευταίο, για τις 23. Εν τω μεταξύ το καφέ χαρτί που τα έχω τυλιγμένα είναι ημιδιαφανές και έχει δει ότι από κάτω έχει τερατάκι. Όλο με ρωτάει τι είναι!
      Το snowman το έχουμε σε dvd, το είχα εγώ από χρόνια, το έχουμε δει μερικές φορές αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει και the snowman and the snowdog...θα το ψαξω!

      Διαγραφή
  2. Εγώ στάθηκα στη θεά που κλείνει την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή