Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: The Nativity

Σημερινό βιβλίο: The Nativity, η ιστορία της γέννησης για μωρά. 
Με κομμάτια διαφορετικής υφής που μπορείς να αγγίξεις. 
Με μεγάλα, απλά σχέδια και έντονα χρώματα για να τραβήξουν την προσοχή των πιο μικρών. 
Με τα πολύ πολύ βασικά της ιστορίας.  


Το έχουμε καιρό. Το αγοράσαμε όταν η Σταυρούλα κόντευε να κλείσει τον πρώτο της χρόνο- το πρώτο της Χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Τότε που πλατάγιζε τη γλώσσα της όταν έβλεπε το γάιδαρο και τις καμήλες, και άγγιζε τις διαφορετικές υφές, και έδειχνε το αστέρι. 


Το ξαναδιαβάσαμε πέρυσι, που έγινε δύο. Τότε που συμπλήρωνε λέξεις την ώρα που διάβαζα. Που ήξερε την ιστορία απέξω. Και που συνέχισε ν' αγγίζει τις πολύχρωμες σελίδες.


Και το ξετυλίξαμε ξανά σήμερα. Σε δυο βδομάδες θα γίνει τριών. Νομίζω πως δεν θυμόταν την ύπαρξή του, αλλά σε δυο μέρες θα το ξέρει απέξω. Εξακολουθεί ν' ακούει την ιστορία μ' ενδιαφέρον, ν' αγγίζει τις διαφορετικές υφές. Το βιβλίο δεν έχει χάσει τη γοητεία του.


Στο σκηνικό προστέθηκαν δυο ακόμα μικρά χεράκια, που δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία της γέννησης αλλά για τα μαλλιαρά προβατάκια και τα φανταχτερά ρούχα των μάγων. Απόλαυση!


Δεν λείπει τίποτα από 'δω: Η φάτνη, οι βοσκοί και οι μάγοι, ο άγγελος, το αστέρι, το μήνυμα, η προσκύνηση. Χαίρομαι τόσο που υπάρχει ένα καλό βιβλίο που ταιριάζει και στα δυο κορίτσια, προσιτό και απλό και περιεκτικό και χαρούμενο. Όπως ακριβώς θα θέλαμε να είναι.


Υ.Γ. Πάω για ύπνο κάπως βιαστικά, γιατί η ώρα είναι πολύ περασμένη. Θα σας αφήσω μ' ένα τραγούδι. Το ακούμε αυτό τον καιρό κάθε μέρα στο Χριστουγεννιάτικο CD του Frank Sinatra, κόλλησα μαζί του κι είπα να το μοιραστώ. Τόσο γλυκό. Με κάνει χαρούμενη.  


Καληνύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου