Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Άγγελος στη Ναζαρέτ



Φτάσαμε στην παραμονή των Χριστουγέννων! Είμαι σε δανεικό υπολογιστή και για περιορισμένο χρόνο, κολλάει και δεν ανεβάζει εικόνες, όμως μιας και είναι η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα είπα να μην χαλάσω τη σειρά, να κλείσει αυτός ο κύκλος πριν τα Χριστούγεννα και να σας ευχηθώ κιόλας.

Το σημερινό μας βιβλίο ήταν ο Άγγελος στη Ναζαρέτ, ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο πριν χρόνια η φίλη μου η Ελένη. Ο άγγελος αφήνει τέσσερα ζώα να διαλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις ταξιδιώτες ποιόν θα μεταφέρουν στη Βηθλεέμ. Μόνο ένα απ' αυτά θα μεταφέρει το Λυτρωτή. Κι ανάμεσα σε ζώα πιο δυνατά και επιβλητικά, ο ταπεινός γαϊδαράκος είναι ο μόνος που διαλέγει το Λυτρωτή. Αυτόν που έρχεται εξίσου ταπεινά κι αθόρυβα, με μια λάμψη που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι και κρυφό μεγαλείο.

Ήταν ένα όμορφο βιβλίο. Και τελικά, τώρα που ξετυλίξαμε και το τελευταίο, μετά από 24 βιβλία, ήταν μια όμορφη ιδέα αυτό το ημερολόγιο. Διαβάσαμε το καθένα από τα βιβλία (με εξαίρεση ένα-δυο) πολλές πολλές φορές. Γνωρίσαμε υπέροχες ιστορίες και υπέροχες εικόνες κι απίθανους ήρωες. Και ο πληθυντικός δεν είναι αυτό που κάνουν καμιά φορά οι μαμάδες ("είμαστε δύο χρονών", "κοιμόμαστε το μεσημέρι" και τα λοιπά) και που έτσι κι αλλιώς δεν το συνηθίζω, αλλά στ' αλήθεια συμπεριλαμβάνει και εμένα. Και λίγο την Ισαβέλλα. Και το μπαμπά των κοριτσιών. Ήμασταν όλοι μαζί σ' αυτό, μέσα απ' αυτά τα βιβλία μοιραστήκαμε θαυμάσιες στιγμές.

Τώρα που τελείωσε το ημερολόγιο, η Σταυρούλα ξέρει ότι "αύριο θα έρθει ο Άγιος Βασίλης". ¨Εφτασαν τα Χριστούγεννα! Πρέπει να φύγω τώρα, αλλά θα σας αφήσω με τις καλύτερες ευχές για υγεία και αγάπη και χαρά, κι όλα τα καλά σε όλο τον κόσμο.

 Ειρήνη στη γη και στις καρδιές μας.

Καλά Χριστούγεννα!
 

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ!ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ADVENT CALENDAR ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ!!! MERRY CHRISTMAS TO YOU ALL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ και ανταποδίδουμε! Να περνάτε κι εσείς καλά αυτές τις μέρες! Ελπίζω πως θα επιστρέψουμε σύντομα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ τρυφερή η ιστορία του βιβλίου!
    Τώρα που σε διαβάζω είναι εποχή της "Καλής Χρονιάς"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή