Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Η Δανάη γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Το σκηνικό έχει ως εξής: Είναι 12.30 τη νύχτα και η Ισαβέλλα ακόμα δεν κοιμάται. Προβλέπεται να πηγαίνουμε σε λίγο για ύπνο όλοι μαζί, και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχα παρατήσει προ πολλού την ιδέα να γράψω. Όμως επειδή είπα χθες ότι θα το προσπαθήσω, έστω και μόνο με εκόνες...

Δεύτερη μέρα σήμερα, ξετυλίξαμε αυτό: 


Είναι ένα βιβλίο που αγαπούσαμε από πέρυσι. Τις προάλλες η Σταυρούλα είχε ξετρυπώσει μετα από πολύ καιρό τα άλλα δύο βιβλία με τη Δανάη που έχουμε και έψαχνε κι αυτό εδώ, μόνο που το είχα ήδη τυλίξει. Σήμερα, ενθουσιάστηκε που το βρήκε ξανά. Φέτος, η Δανάη της είναι πολύ εύκολη, τόσο που μοιάζει σχεδόν για μωρά. Μόνο που τα αγαπημένα βιβλία δεν ξεπερνιούνται ποτέ.


Μετά από σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ, η Δανάη είναι μάλλον Γαλλιδούλα και λέγεται Juliette. Είναι ένα χαριτωμένο, σκανταλιάρικο κοριτσάκι, που πολύ απέχει απ' το τέλειο. Ζηλεύει, τα θέλει όλα δικά της, κάνει ζημιές και πονηριές, όμως όλα αυτά την κάνουν πολύ συμπαθητική κι αληθινή. Υπάρχουν ένα σωρό βιβλία με τις περιπέτειές της.


Στο συγκεκριμένο περιμένει τα Χριστούγεννα. Στολίζει δέντρο, φτιάχνει κουλουράκια με τη γιαγιά, ανυπομονεί για τα δώρα της...


...γνωρίζει τον Άγιο Βασίλη...


...και περνάει χαρούμενες στιγμές με την οικογένειά της.


Είναι ένα πολύ χαριτωμένο βιβλιαράκι μιας πολύ χαριτωμένης σειράς! Έχει λίγο ρετρό εικονογράφηση, μια δυναμική ηρωίδα με την οποία μπορεί ένα παιδάκι να ταυτιστεί και πολλά διασκεδαστικά επεισόδια.


Και τώρα πρέπει να φύγω...


Καληνύχτα...

2 σχόλια:

  1. Στις 12.30 σας κοίταζε η Ισαβέλλα με εκείνο το πονηρό χαμογελαστό βλέμμα στην πρώτη φωτογραφία;
    Τις κοιτάμε και τις δύο με τη Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, τις φωτογραφίες τις έβγαλα το πρωί, αλλά κάπως έτσι μας έβλεπε και το βράδυ... χαχαχα

      Διαγραφή