Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ταξιδεύοντας...


Τις προάλλες, την ώρα που η Σταυρούλα ήταν στο σχολείο, τυλίξαμε με την Ισαβέλλα τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία μας, για να κάνουμε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο βιβλίων που τόσο μας άρεσε πέρυσι. Σήμερα, που ξημέρωσε Δεκέμβρης (καλό μήνα! ήρθε ο μήνας των Χριστουγέννων! χι χι) είναι όλα έτοιμα. Μόνο που τα μισά βιβλία είναι στο Λιτόχωρο...


...και τα άλλα μισά στην Αθήνα. Εκεί που είμαστε και μεις, δηλαδή. Ήρθαν έτσι τα πράγματα, που θα περάσουμε το μισό Advent ταξιδεύοντας. Κάποια απ' τα βιβλία (τα πιο λεπτά, τα πιο ελαφριά) ήρθαν μαζί μας. Και περιμένουν κάτω απ' το δέντρο της γιαγιάς και του παππού δυο μικρά κορίτσια να ξυπνήσουν.

Θα προσπαθήσω να καλύψω εδώ τα 24 βιβλία μας. Αλλά δεν νομίζω να μπορέσω να το κάνω καθημερινά, όπως πέρυσι. Δεν έχω και τον υπολογιστή μου μαζί... Ίσως λίγα-λίγα, όταν υπάρχει περισσότερος χρόνος. Καλά θα ήταν κι έτσι. Πάντως σήμερα, που ακόμα δεν αρχίσαμε το ξετύλιγμα, έχω να σας πω για το ταξίδι, και συγκεκριμένα.. το βιβλίο του ταξιδιού.

Προχθές, που ερχόμασταν στην Αθήνα οι τρεις μας με το τρένο, και το ταξίδι ήταν μακρύ και ανιαρό, κι η Ισαβέλλα ανέβασε πυρετό και όταν δεν κοιμόταν γκρίνιαζε, και πότε κρυώναμε, πότε ζεσταινόμασταν, και γενικά δεν ήμασταν στα καλύτερά μας, είχαμε (ευτυχώς!!) αυτό το βιβλίο μαζί μας για παρέα:


Disney Christmas Storybook Collection. Συλλογή 8 χριστουγεννιάτικων ιστοριών με τους ήρωες της Ντίσνεϋ. Είναι μια σχετικά παλιά έκδοση, έχει κι άλλες πολλές, ακόμα και μία με την Άννα και την Έλσα. Αλλά και η δική μας είναι πολύ ωραία.


Σε αυτό τον τόμο, ο Πινόκιο, που έχει γίνει αγοράκι πια, ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για το Τζεπέτο....



Κι ο Αλήτης με τα κουταβάκια του το τέλειο δώρο για τη Λαίδη!


Ο Μπάμπι ανακαλύπτει ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο κρύο χειμωνιάτικο δάσος...


Και ο Wall-e με την Eve ανακαλύπτουν τα Χριστούγεννα.


Υπάρχει μια ιστορία με τους Monsters Inc. που δεν προλάβαμε ακόμα να διαβάσουμε...


...και μία με τον Γουίνι και τους φίλους του.


Ενώ η αγαπημένη μας ιστορία είναι αυτή με τα σκυλάκια του Πόνγκο και της Περντίτα...


...που διασκεδάζουν κάνοντας σκανταλιές τα πρώτα τους Χριστούγεννα...


Αλλά μαθαίνουν τελικά τι είναι να συγχωρείσαι και ν' αγαπιέσαι, και να είσαι μέλος μιας οικογένειας. 



Τρυφερό, χαρούμενο και γιορτινό, αυτό το βιβλίο είναι ό,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικη παρέα, ειδικά αν ήδη ξέρεις κι αγαπάς τους ήρωες.


Και τώρα που τα κορίτσια ξύπνησαν, θα σας αφήσω. Καλό μήνα, Happy Advent, να 'ναι ο Δεκέμβρης χαρούμενος και φωτεινός! 


6 σχόλια: