Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Χριστούγεννα με την Πέππα

Επειδή αν ήθελα να είμαι δίκαιη κάποια απ' τα φετινά χριστουγεννιάτια βιβλία μας έπρεπε όχι μόνο να μπορούν να διαβαστούν απ' την Ισαβέλλα αλλά και να έχουν επιλεγεί με βάση τη μικρούλα μας, σήμερα σας έχουμε ένα δικό της.  Έχει ελάχιστες σελίδες, απλή, χαρούμενη ιστορία και λαμπερές εικόνες, αρέσει και στις δύο αδερφούλες γιατί αφορά την αγαπημένη τους τηλεοπτική (ή μάλλον κομπιουτερίστικη, μιας και δεν έχουμε τηλεόραση) ηρωίδα, την Πέππα το Γουρουνάκι, αλλά πιο πολύ αρέσει στην Ισαβέλλα, γιατί η Πέππα είναι στ' αλήθεια η αδυναμία της.  


Χριστούγεννα με την Πέππα, λοιπόν, ή αλλιώς: Peppa's Christmas Wish, βασισμένο στο επεισόδιο Santa's Visit, που το βλέπουμε και το ξαναβλέπουμε εδώ και κανένα δίμηνο, αν και είναι στ' αγγλικά.  


Είναι παραμονή Χριστουγέννων. (Το αστείο είναι ότι το βιβλίο ξεκινάει με τα λόγια "Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς..." αλλά τα'χουμε πει με τη σύγχυση Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς στις ελληνικές μεταφράσεις κι ας μη γίνω πάλι γραφική. Τέλος πάντων, ο τίτλος είναι Χριστούγεννα με την Πέππα κι εγώ όπου βλέπω Πρωτοχρονιά διαβάζω Χριστούγεννα. ) Είναι παραμονή Χριστουγέννων λοιπόν και η Πέππα με τους φίλους της επισκέπτονται τον Άγιο Βασίλη και του λένε τι δώρο θα ήθελαν. 


Το βράδυ της παραμονής κοιμούνται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Αφού ετοιμάζουν το χριστουγεννιάτικο γλυκό, πέφτουν για ύπνο ενθουσιασμένοι.


Όμως την άλλη μέρα, η Πέππα δεν βρίσκει κανένα δώρο για τον εαυτό της κάτω απ' το δέντρο. Ο Άγιος Βασίλης την ξέχασε;


Σε λίγο, ο Άγιος Βασίλης έρχεται απ' την καμινάδα. Είχε βρει ένα τελευταίο πακέτο που ξέχασε να παραδώσει μέσα στο σάκο του καθώς επέστρεφε στο σπίτι και ήταν η κούκλα της Πέππα. Έτσι τώρα όχι μόνο παίρνει το δώρο της αλλά βλέπει και τον Άγιο Βασίλη! Η χριστουγεννιάτικη ευχή της εκπληρώθηκε.


Η Σταυρούλα σήμερα ξύπνησε πρώτη, το ξετύλιξε εκείνη. Χαμογέλασε όταν είδε την Πέππα, και το πρώτο που είπε ήταν: "Θα ξετρελαθεί η Ισαβέλλα". 
Κάποιες μέρες θυμώνει μαζί της, κάποιες άλλες δεν της δίνει και πολλή σημασία. 
Σήμερα... όλη μέρα... την προστατεύει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου