Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι κολοκύθες των ποντικών

Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες, το'χουμε ρίξει με τη Σταυρούλα στις κατασκευές. Μόλις κοιμάται η Ισαβέλλα για βράδυ, απλώνουμε στο μικρό τραπεζάκι κάτι κόλλες, κάτι γκλίτερ, κάτι πινέλα, και κάνουμε ό,τι μας κατέβει. Για τη Σταυρούλα το βασικό και όλη η διασκέδαση είναι να χρησιμοποιήσει όλες τις κόλλες, τα γκλίτερ και τα πινέλα. Πρέπει όμως και να τ' απλώνει κάπου όλα αυτά, κι εγώ έχω στο μυαλό μου πάντα να συμβαδίζουμε με την εποχή, οπότε τη μία στολίζουμε κάτι ξερά φύλλα, την άλλη φτιάχνουμε φαντασματάκια με βαμβάκι, την άλλη στολίζουμε άλλα ξερά φύλλα και κολλάμε και πούλιες πάνω (αυτό το παιδί θυμίζει Fancy Nancy καμιά φορά)... Το αποτέλεσμα δεν έχει και μεγάλη σημασία για καμιά από τις δυο μας, ούτως ή άλλως.  

Τα φαντασματάκια, παρεμπιπτόντως, ήταν όμορφα. Μέχρι που αποφάσισε να τα πασπαλίσει με "λίγο" μπλε γκλίτερ. Τώρα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι είναι. Παρόλα αυτά, είναι κολλημένα στον τοίχο, και τα τέσσερα.
Η αγαπημένη μου φετινή "κατασκευή" ήταν όμως οι κολοκύθες. Δεν είχα ξανακάνει jack-o-lantern, ποτέ. Και φέτος κάναμε δύο.

Πρώτα την ψηλή και λεπτή (μείον το πάνω μέρος της που το ήθελε ο Παναγιώτης για μαγειρικούς πειραματισμούς)...



...και την άλλη μέρα τη στρογγυλή. Μου έφυγε το μαχαίρι αρκετές φορές και δεν είναι και ό,τι πιο προσεγμένο σε εμφάνιση, αλλά μας άρεσαν πάρα πολύ. 


Τόσο που στολίσαμε και τη μία...με γκλίτερ. Και με πούλιες, που τις ξετρυπώσαμε απ' τα υλικά για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που είχαμε αγοράσει πέρυσι. Το παρακάναμε λίγο, ομολογώ, αλλά η φανταχτερή πλευρά είναι από πίσω και δεν φαίνεται. 


Το καλύτερο, όμως, ήταν ότι την ιδέα να σκαλίσουμε κολοκύθες φέτος, και μάλιστα αυτές τις δύο κολοκύθες (από την πρώτη μέρα που τις διαλέξαμε στη λαϊκή μέχρι τώρα ξέραμε τι ακριβώς θέλαμε να κάνουμε), την πήραμε από ένα βιβλίο.


Mouse and Mole: A Perfect Halloween.
Από τη σειρά με τον Τυφλοπόντικα και την Ποντικίνα που κάποτε είχαμε αναφέρει ότι γνωρίσαμε στο Kindle, ένα ακόμα βιβλιαράκι που αυτή τη φορά αγοράσαμε σε έντυπη μορφή. Το διαβάζουμε απ' τα μέσα του Σεπτέμβρη, είναι easy reader level 3 αλλά είναι τέλειο για μεγαλόφωνη ανάγνωση μ' ένα τρίχρονο/τετράχρονο. Έχει τέσσερα μικρά κεφάλαια, διαβάζεται άνετα μονορούφι και φυσικά δεν είναι καθόλου τρομαχτικό. Οι χαρακτήρες είναι πολύ συμπαθητικοί και νοιάζονται πολύ ο ένας για τον άλλον παρόλο που δεν μοιάζουν καθόλου. Οι περιπέτειές τους είναι αστείες, απλές και όμορφες ιστορίες φιλίας.


Στην πρώτη ιστορία, η ποντικίνα αρχίζει τις προετοιμασίες για το Halloween και ο τυφλοπόντικας τρομάζει με το παραμικρό. Στη δεύτερη, πηγαίνουν να διαλέξουν κολοκύθες για το Διαγωνισμό Σκαλίσματος Κολοκύθας...


...κι εδώ αρχίζει το καλό. Ο τυφλοπόντικας σκαλίζει μια στρογγυλή κολοκύθα...


...ενώ η ποντικίνα μια μακρουλή.


Ο τυφλοπόντικας τη σκαλίζει πολύ νωρίς, κι έτσι στο διαγωνισμό, που γίνεται στο τρίτο κεφάλαιο, η κολοκύθα του έχει ήδη σαπίσει. Παρόλα αυτά, κερδίζει το βραβείο της πιο τρομαχτικής κολοκύθας, ενώ της ποντικίνας κερδίζει το βραβείο της πιο αστείας.


Στην τελευταία ιστορία, η ποντικίνα διαβάζει μια ιστορία στον τυφλοπόντικα για να τον βοηθήσει να μη φοβάται τόσο.


Είναι μια ιστορία του Halloween, για μια ποντικίνα κι έναν τυφλοπόντικα όπως οι ίδιοι, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τους φόβους τους.


Ο τυφλοπόντικας βρίσκει το παραμύθι συναρπαστικό, και στο τέλος όχι μόνο δεν φοβάται, αλλά τρομάζει ο ίδιος την ποντικίνα.


Και κάπως έτσι περνούν υπέροχα μαζί. 

Το διαβάσαμε άπειρες φορές, κι από την πρώτη μέρα που φέραμε στο σπίτι μας τις δυο κολοκύθες, αναφερόμαστε σ' αυτές ως "η κολοκύθα της ποντικίνας" και "η κολοκύθα του τυφλοπόντικα". Προσπάθησα ν' αντιγράψω το σκάλισμα όσο πιο πιστά μπορούσα και η αλήθεια είναι ότι στη Σταυρούλα άρεσαν πολύ. 
Φαίνονται όμορφες όπως φωτίζουν τον πάγκο της κουζίνας... Λέω να το κάνουμε κάθε Οκτώβρη...

7 σχόλια:

  1. τελειες οι κολοκύθες!! Τις κάνατε πραγματικα ιδιες με του βιβλίου!! Και του χρόνου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα , γιατί εχω μια μικρή 15 μηνών και θελω να τη μαθω να αγαπάει τα βιβλία (εμείς δυστυχώς δεν διαβάζουμε αρκετά) και απ'οτι βλέπω έχεις πολύ ωραίες επιλογές (αν κατάλαβα καλά η μικρή σας είναι περίπου αντίστοιχη ηλικία; Επίσης θα βοηθούσε αν έβαζες και τα ηλικιακά γκρουπ που είναι τα βιβλία που αναφέρεις για να βρούμε μερικές επιλογές από τις πολλές που έχεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι που σε γνωρίζω Τάνια! Ναι, η μικρή μας είναι 18 μηνών και έχεις δίκιο για τα ηλικιακά γκρουπ, έχει καιρό τώρα που λέω να πιάσω τα tags των αναρτήσεων απ' την αρχή και να τα διορθώσω, βάζοντας γενικά τα θέματα και τα ηλικιακά γκρουπ αντί για συγκεκριμένους τίτλους... είναι αρκετή δουλειά και όλο το αναβάλλω, αλλά τώρα που το ανέφερες θα το βάλω στο πρόγραμμα!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχες οι κολοκύθες. Τέλεια φαναράκια!. Με κλειστά τα φώτα του δωματίου και αναμμένες αυτές δεν φαίνονται λίγο "σουρεάλ φάση";
    Διάβασα πρώτα την προηγούμενη ανάρτηση. Κατάλαβα τώρα την ασυμμετρία των ματιών της κολοκύθας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή