Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Λίγες εικόνες...

Εικόνες και βιβλία από την εβδομάδα που πέρασε...

Το καινούργιο σπορ: Να κατεβάζει τα βιβλία απ' τα ράφια. Με προτίμηση στη μικρή βιβλιοθηκούλα. Με ιδιαίτερη προτίμηση στα επάνω δυο ράφια (τα πιο γεμάτα). Πετάει το περιεχόμενο στο πάτωμα και το απολαμβάνει. Εδώ, ετοιμάζεται να ξεκινήσει...


Η επιστροφή της λιακάδας: Βόλτες στο πάρκο. Ακροβατικά. Μονόζυγο, τα όρια του φόβου. Χαμηλές πτήσεις στην κούνια. Παιχνίδι με το χώμα, τα χέρια πάνω στη γη.



Τα βιβλία Χαρούμενοι ήχοι βγήκαν κάποια στιγμή από το ράφι. Η Ισαβέλλα είναι πολύ μικρή γι' αυτά, η Σταυρούλα πολύ μεγάλη. Τα διαβάσαμε όμως όλα, τα ξαναθυμηθήκαμε και το διασκεδάσαμε. 


Το Διάστημα και τα Ρομπότ είναι τ' αγαπημένα μου (πιο πολύ τα Ρομπότ). 


Ήχοι, έντονα χρώματα, μεγάλα σχήματα και ρυθμικά λογάκια. Αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακά βιβλία...


Και με pop-ups που βγάζουν μάτι.


Να και τα Ρομπότ, που τα γνωρίσαμε όταν η Σταυρούλα ήταν δεκαέξι μηνών:



Αγαπημένη σελίδα, τα ρομποτομωράκια:


Και η τελευταία σελίδα, με τον ήχο να συνεχίζεται για λίγο παραπάνω απ' τις υπόλοιπες, ίσα για ν' αναρωτιέσαι αν χάλασε...


Καθημερινό ανάγνωσμα αυτής της εβδομάδας, το τελευταίο μας βιβλίο απ' τη σειρά My First Little House Books, Prairie Day


Αυτό που μιλάει για εκείνο το μικρό κορίτσι που το έλεγαν Λώρα, που ξεκίνησε μια φορά κι έναν καιρό, μαζί με το Μπαμπά της, τη Μαμά της, τη μεγάλη της αδερφή τη Μαίρη, τη μικρή της αδερφούλα την Κάρι και το καλό σκυλί τους, τον Τζακ, μέσα στο σκεπαστό τους κάρο για το μεγάλο λιβάδι...



 Το βιβλίο εξιστορεί την περιπέτεια της Λώρας και της οικογένειάς της καθώς ψάχνουν το κατάλληλο μέρος για να χτίσουν το μικρό τους σπίτι στο λιβάδι.


Τις δυσκολίες...


Και τις όμορφες στιγμες...



Είναι μια απόδραση σε μιαν άλλη εποχή, σ' έναν άλλο κόσμο. Θαυμάζω το πώς γίνεται να ζει μια οικογένεια τόσο μακριά απ' τον πολιτισμό, κι όμως τόσο όμορφα και προσεκτικά. Αλλά και το να έχουν τόσο λίγα υλικά πράγματα κι όλοι να είναι τόσο ευτυχισμένοι. Για άλλη μια φορά σκέφτομαι πως είναι υπέροχο που υπάρχουν αυτές οι ιστορίες διασκευασμένες (και τόσο υπέροχα εικονογραφημένες από την Renee Graef) για μικρά παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη Λώρα και τον κόσμο της.







Ζηλεύω καμιά φορά την απλότητα της ζωής τους. Τις μεγάλες ήσυχες μέρες που μοιράζονται, και που μοιάζουν να μην τελειώνουν. 
Στην εποχή μας έχουμε την τάση να κάνουμε τα πράγματα τόσο περίπλοκα. 
Τρέχουμε κι όλο κάτι κυνηγάμε, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι αγάπη κι ο ένας τον άλλο. 

2 σχόλια:

  1. Τι γλυκουλάκι μωρέ που κοιμάται....φατσούλα είναι..ναι μάλλον τη περνάνε αυτή τη φάση που πετάνε τα βιβλία όλα τα μωρά...πόσα χαλάσαν έτσι από τα δικά μου τα παλιά...άστα!και αυτά τα βιβλία με το μικρό σπίτι στο λιβάδι όποτε τα δείχνεις μου θυμίζουν πόσο μου άρεσε να διαβάζω τα βιβλία και να παρακολουθώ τη σειρά όταν ήμουν μικρή...αξέχαστα θα μου μείνουν...επίσης με έχεις βάλει σε σκέψεις για kindle αλλά δεν ξέρω και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να διαβάζω σε αυτό...αλλά ξέρω πως θα είναι πιο βολικό να το κουβαλάω τριγύρω...επίσης κουράζει τα μάτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, τα δικά μας τα βιβλία είναι και εύκολα προσβάσιμα, είναι και παντού, και τ'απλώνει η Ισαβέλλα μέσα στη μέρα σαν χαλί στο πάτωμα! Κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά και τα βιβλία... Θα θελα πολύ να βλέπαμε τη σειρά ξανά, έχω κάποια dvd αλλά στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους, οπότε κανείς στην οικογένεια δεν θα έβλεπε μαζί μου, μακάρι να υπήρχαν κάπου στα ελληνικά τα επεισόδια! Χρόνια και χρόνια το βλέπαμε οικογενειακώς... Τα βιβλία ακόμα δεν τα έχω διαβάσει όλα, μέχρι το The Long Winter έχω διαβάσει αλλά θέλω να συνεχίσω..
      Το Kindle κι εγώ το σκεφτόμουν πολύ καιρό, δεν μπορούσα να διανοηθώ να διαβάσω από οθόνη, όμως ειδικά αν μετακινείσαι πολύ με συγκοινωνίες ή ταξιδεύεις βολεύει πολύ.. Μετά σκέφτηκα πως δεν αντικαθιστά με τίποτα το βιβλίο, απλώς είναι μια διαφορετική αναγνωστική εμπειρία. Δεν κουράζει τα μάτια, καμία σχέση με το να διαβάζεις από υπολογιστή, γιατί ρυθμίζεις τη φωτεινότητα και το μέγεθος της γραμματοσειράς όπως σου αρέσει. Μπορεί να σε βολέψει! σκέψου το...
      Μόλις σου έγραψα μηνυμα στο fb γιατί σήμερα πήραμε το δέμα!!!!!

      Διαγραφή