Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Fletcher and the Snowflake Christmas

Ανάμεσα σε μπαλόνια και παιχνίδια, χριστουγεννιάτικη μουσική και χαρούμενα προσωπάκια, ανάμεσα σε πυρετό και βήχα και χαρά και φίλους και νεραϊδένια φουστάνια, ανάμεσα στην πιο μικρή μέρα και την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, γεμάτη με ευχές και συγκίνηση όπως πάντα εδώ και τέσσερα ακριβώς χρόνια, το σημερινό βιβλίο μας ήταν το Fletcher and the Snowflake Christmas των Julia Rawlinson και Tiphanie Beeke. To μικρό ευαίσθητο αλεπουδάκι, τον Fletcher, τον γνωρίζαμε από το φθινοπωρινό βιβλίο του. Και διάλεξα το χριστουγεννιάτικο βιβλίο του για σήμερα γιατί ήθελα τη μέρα των γενεθλίων της η Σταυρούλα να διαβάσει για έναν ήρωα που αγαπάει, μια ιστορία που σίγουρα θα της άρεσε. 


Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων, ο Fletcher περνάει έξω απ' το παλιό σπίτι των κουνελιών.


Η αγωνία του είναι: πώς θα μπορέσει ο Άγιος Βασίλης να βρει το καινούργιο σπίτι τους; Τότε έχει μια ιδέα: θα του το δείξει ο ίδιος με ξύλινα βέλη που θα τοποθετήσει στο έδαφος.


Ξεκινάει δουλειά και τον βοηθούν ο σκίουρος, τα πουλιά...


...και τα ποντικάκια. Όλοι οι φίλοι που συναντά στο δρόμο του.


Τελικά φτάνουν στο καινούργιο σπίτι των κουνελιών, που είναι ζεστό και φιλόξενο. Περνούν εκεί αρκετή ώρα, όμως το βράδυ που προσπαθούν να επιστρέψουν στα δικά τους σπίτια...


...βλέπουν πως έχει χιονίσει.


Τα ξύλινα βέλη έχουν χαθεί.


Ανήσυχος κι απογοητευμένος, ο Fletcher αποφασίζει να μην κοιμηθεί για να περιμένει τον Άγιο Βασίλη και να του πει ο ίδιος πού μένουν τα κουνέλια.


Όμως, όπως οι φίλοι του, τελικά αποκοιμιέται.


Το πρωί τρέχει στα κουνέλια, και -τι έκπληξη!- ανακαλύπτει πως ο Άγιος Βασίλης βρήκε τελικά το σπίτι τους.


Όμως το καλύτερο δώρο που παίρνουν τα κουνέλια είναι η παρουσία των φίλων τουςΤους καλοδέχονται και τους ευχαριστούν για όλα, και μαζί περνούν υπέροχα τα Χριστούγεννα.


Ένα βιβλίο απλό, μικρό, πολύ τρυφερό και όμορφο, που άρεσε σε όλους μας τόσο πολύ! Η εικονογράφηση του Fletcher με τρελαίνει, κι ακόμα ο χαρακτήρας του, ο εξυπηρετικός, ευγενικός και καλοσυνάτος, που φροντίζει τους άλλους και πάντα τους προστατεύει. Σαν το κορίτσι που είχε σήμερα τα γενέθλιά του.

Ήταν αρρωστούλα αλλά πέρασε όμορφα. Έπαιξε με τους φίλους της και την αδερφούλα της, φύσηξε τα τέσσερα κεράκια της, χόρεψε, έφαγε γλειφιντζούρια και γέλασε πολύ.
Μια ροζ νεραϊδούλα με μαργαριταρένιο χαμόγελο. Ένα σπιρτόζικο, πανέξυπνο μικρό κορίτσι γεμάτο απίθανες σκέψεις και όνειρα και φαντασία.

Θα μπορούσα να σου γράψω άπειρα πράγματα, χριστουγεννιάτικο μωρό μου. Θα σου γράψω μόνο πως σ' αγαπώ. Θα σου γράψω πως γεμίζεις τη ζωή μου με φως, και κάθε μέρα παρακαλώ το Θεό να σ' έχει καλά.
Από τότε που ήρθες στον κόσμο, τίποτα δεν είναι το ίδιο.
Τίποτα πια δεν μπορεί ποτέ ξανά να είναι το ίδιο.


Χρόνια σου πολλά!!

10 σχόλια:

  1. Γεωργία να την χαίρεσαι την πανέμορφη μικρή σου!! Χρόνια της πολλά και ξέγνοιαστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Awww, I've never seen this one! Love the illustrations. Hope your little one had a wonderful birthday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yes, it's such a cute book! Love all the Fletcher books. Thank you! She was sick, but she had a lovely time! :)

      Διαγραφή
  3. Χρόνια της πολλά, να γεμίζει πάντα με φως την ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανούλα γλυκειά καλημέρα!Περαστικά στην Σταυρούλα και πάλι χρόνια της πολλά.Αυτά τα ωραία βιβλία από που τα προμηθεύεσαι Γεωργία?..
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Όλγα! Είναι ήδη καλύτερα :) Τα βιβλία που είναι στα αγγλικά κατά κανόνα τα παραγγέλνουμε από το amazon.co.uk. Μπορείς μέσω αυτού να βρεις και μεταχειρισμένα (αυτό κάνω συνήθως) σε πολύ καλή τιμή (έως και μηδενική, πληρώνεις μόνο τα έξοδα αποστολής, που είναι γύρω στα 5 ευρώ για ένα μικρό βιβλίο).

      Διαγραφή
  5. πολυχρονη η νεραιδουλα σου η χριστουγεννιάτικη!! Παντα γερη, και τυχερη και χαμογελαστη!! όλα τα βιβλια του κόσμου της ευχομαι... χεχεχε.. πολλα φιλια Γεωργια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα μου!!! χαχαχαχαχα αυτή την ευχή θα την έκανε και η ίδια.... μόνο που θα έλεγε...όλα τα βλιβλία... :D φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή