Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η... ψεύτικη μάγισσα

Σήμερα έχω να σας δείξω ένα χαριτωμένο, αστείο και παλιό (του 1965) βιβλιαράκι. Είναι απλό, εύκολο, είναι σύντομο. Τόσο σύντομο, που όταν πλησιάζει η ώρα να φύγουμε για το σχολείο και μένει ελάχιστος χρόνος πριν σηκωθούμε απ' τον καναπέ όπου μοιραζόμαστε τα πρωινά παραμυθάκια μας, τόσο λίγος που χωράει-δεν χωράει άλλη μία ιστορία, αυτή εδώ η μάγισσα είναι η σίγουρη επιλογή μας. Πάντα χωράει. Και στο χρόνο και στη διάθεσή μας. Μας φτιάχνει το κέφι! 


Δυο λογάκια μόνο λοιπόν για το Humbug Witch, της Lorna Balian. Εμείς τη μεταφράζουμε (κάπως ελεύθερα) Ψεύτικη μάγισσα. 


Κι είναι αυτή η μικρούλα μάγισσα (που μόνο η μύτη της είναι μεγάλη), που μοιάζει φριχτή και τρομαχτική και μαγισσένια... μόνο που όλα της πάνε στραβά, και τίποτα απ' αυτά που κάνει δεν δουλεύει!


Δεν μπορεί να φτιάξει φίλτρα, ούτε να πετάξει με τη σκούπα της, ούτε να μεταμορφώσει, ούτε καν να γελάσει με κακία. Είναι εντελώς ανίκανη να κάνει μαγικά.


Έτσι τα παρατάει, βγάζει όλα της τα μαγισσένια ρούχα....


...βγάζει ακόμα και...τα μαλλιά της...


...κι έπειτα... (spoiler alert!!!) τη μάσκα της...


...Και πάει για ύπνο σαν το αξιαγάπητο κοριτσάκι που είναι. Τέλειο;!;

Η γλυκούλα και συμπαθητική μάγισσα, η έξυπνη εικονογράφηση  κι η ανατροπή στο τέλος μας αφήνουν κάθε φορά, ακόμα και τώρα, μ' ένα μεγάλο χαμόγελο. Αγαπάμε πολύ αυτό το μικρό κλασικό βιβλίο!  


8 σχόλια:

  1. φοβερο το βιβλιο.. Τι ομορφη η εικονογραφηση!! Και η Σταυρουλα μια κούκλα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! :) Ναι, είναι όλο κόκκινο-κίτρινο-μαύρο και του πάει! έχουμε ξετρελαθεί μ' αυτό το βιβλίο!

      Διαγραφή
  2. Με άφησε κι εμένα με ένα χαμόγελο, που είχε αρχίσει ήδη να διαγράφεται πριν διαβάσω ότι κι εσείς χαμογελάτε! Σύντομο και διασκεδαστικό βιβλιαράκι! Θυμίζει το "ουκ εν τω πολώ το ευ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα! ναι! Δυο λέξεις όλο κι όλο, και τόσο διασκεδαστικό!

      Διαγραφή
  3. Η Σταυρούλα είναι ενα κουκλί ζωγραφιστό!!!καλά το βιβλιαράκι τέλειο...δεν το ήξερα καν...ήθελα να σου πω προχθές οτι το goth girl 2 υπάρχει ήδη...νομίζω...και κυκλοφόρησε και το emporium 2...αν δεν το έχεις πάρει εσύ κιόλας...χιχι
    καμιά ιδέα για την παραγγελία του halloween....έχω σίγουρο το cinderella skeleton για τις εικόνες περισσότερο γιατί δεν το κόβω να μεταφράζεται λίγο που είδα το απόσπασμα...υπάρχουν πάντως ενα σωρό...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ!ΒΟΗΘΕΙΑ!
    Α!η Ελένη είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχι όταν έλεγα ότι περιμένω το δεύτερο μέρος του goth girl εννοούσα... ότι το έχω παραγγείλει και περιμένω να έρθει! :Ο) Αλλά για το emporium δεν το ήξερα, θα το αναζητήσω με την πρώτη ευκαιρία, κι αυτό μου θυμίζει πως έχω πολύ καιρό να πάω στο βιβλιοπωλείο! (κοντεύω να πάθω στερητικό σύνδρομο! χεχε)
      Και το cinderella skeleton το έχω παραγγείλει αλλά δεν έχει έρθει! κι εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ οι εικόνες... αυτά τα στιχάκια όμως... καμιά φορά λέω να κάτσω για τ' αγαπημένα μας να βρω στιχάκια στα ελληνικά για να τα διαβάζουμε όπως πρέπει, αλλά ποτέ δεν το κάνω... θέλει δουλειά...
      Εμείς φέτος για halloween πήραμε τα 2 vampirina ballerina, το vampire boy's goodnight, το mouse and mole:a perfect halloween (easy reader αυτό αλλά η σειρά αρέσει στη σταυρούλα), τα goth girl κ doll bones, α.. και το confessions of an ugly stepsister, όχι σχετικό με halloween αλλά σκοτεινό (τώρα το διαβάζω) κι άμα δεις το εξώφυλλο...είναι στο πνεύμα. Όμως έχω στη λίστα (για άλλη φορά) και το zen ghosts, the little old lady who was not afraid of anything, το mr punch του neil gaiman, the night gardener, the elevator ghost, nightsong...αχ η λίστα δεν έχει τελειωμό! ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο!!

      Διαγραφή
  4. Oh, this one is so cute! I hadn't seen it yet. We checked out her Easter bunny book this year, and I meant to put this one on hold, too. :) I love your own little humbug witch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yeah, it is super cute! I'd never heard of her before. And thank you on the little witch's behalf! She's been trying some spells on me lately...

      Διαγραφή