Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αυτό με το αυγό

Βάψατε αυγουλάκια σήμερα; Κι εμείς! Και πολλά φέτος. Αφού φάγαμε τον τόπο πόσες μέρες στο Λιτόχωρο να βρούμε αυγά με άσπρο τσόφλι για να φαίνονται ωραία τα παλ χρωματάκια μας, τα βρήκαμε ταυτόχρονα και χωρίς να συνεννοηθούμε, με αποτέλεσμα να καταληξουμε με πενήντα αυγά στο ψυγείο. Άσπρα, κάτασπρα. Ευχαριστηθήκαμε βάψιμο. Η Σταυρούλα δηλαδή, γιατί φέτος τα έκανε όλα μόνη της. 


Περάσαμε τέλεια το πρωί. Καλά, η Ισαβέλλα όχι και τόσο, να βλέπει όλα αυτά να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της και να μην μπορεί να πιάσει και να ζουλήξει και να δαγκώσει αυτά τα πανέμορφα χρωματιστά αυγά! Αλλά η Σταυρούλα ναι. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη με τη δουλειά της. Όσο περιμέναμε να βάψουν, βλέπαμε βιντεάκια Frozen στο Youtube. Και στο τέλος, σαν να μην έφταναν τα πενήντα αυγά που έβαψε, διαβάσαμε και το βιβλίο του αυγού. Ήταν πρέπον. 


The Golden Egg Book. Όπως λέμε Little Golden Book (ναι, πάλι), αλλά Big.


Είναι ένα γλυκό βιβλιαράκι με μια απλή αλλά τόσο τρυφερή ιστορία και πανέμορφες εικόνες. Ένα μοναχικό κουνελάκι βρίσκει ένα αυγό. Κάτι κινείται μέσα στο αυγό. Το κουνελάκι αναρωτιέται τι να είναι.



Μετά, προσπαθεί να το σπάσει με όποιο τρόπο μπορεί, αλλά το αυγό δεν σπάει με τίποτα.


Κουρασμένο, το κουνελάκι αποκοιμιέται πλάι στο αυγό.


Και τότε το αυγό σπάει, κι από μέσα βγαίνει ένα παπάκι.


Το παπάκι βλέπει το κουνελάκι που κοιμάται. Αυτή είναι η αγαπημένη μου σελίδα. Μέσα στο αυγό, είπε το παπάκι, νόμιζα πως ήμουν ολομόναχο σ΄ένα μικρό σκοτεινό κόσμο. Τώρα βρέθηκα μόνο μου μ' ένα κουνελάκι σ' ένα μεγάλο φωτεινό κόσμο. Και το κουνελάκι δεν ξυπνάει. 


Προσπαθεί να το ξυπνήσει. Και τα καταφέρνει.


Πού είναι το αυγό μου; Ποιός είσαι εσύ; ρωτάει το κουνελάκι. Μη σε νοιάζει, απαντάει το παπάκι. Εδώ είμαι. Κι έγιναν οι δυο τους φίλοι και κανείς δεν ήταν μόνος ξανά.


 Αυτό ήταν. Τόσο γλυκό και με τόσο όμορφο τέλος! Μια μικρή ιστορία για τη φιλία, που τελειώνει με την πιο παρηγορητική σκέψη στον κόσμο.
Κανείς δεν ήταν μόνος ξανά.
Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο να τελειώσει μια ιστορία.


Και του χρόνου!

5 σχόλια:

  1. Τι ωραία τα αυγουλάκια σας!Και του χρόνου!!Μπράβο στη Σταυρούλα!Εμάς δεν μας βγήκε και πολύ ωραίο το χρώμα φέτος αλλά δεν πειράζει!Το βιβλίο ΤΕΛΕΙΟ μου αρέσει πολύ και σίγουρα θα άρεσε και στη Λυδία....κρίμα που δεν το ήξερα να της το πάρω για το Πάσχα...Καλά,ήθελα να σου πω για ένα βιβλίο που παρήγγειλα από τις εκδόσεις polaris (ο ένας και μοναδικός Ιβάν) το οποίο λέγεται Αγκάθα και Άλφρεντ και είναι οι περιπέτειες της Α.Κρίστι και του Α.Χιτσκοκ ως παιδιά...Επίσης είδα ότι σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο Αγριόδασος στα ελληνικά!και το 2ο Ρούμπι Ρ
    εντφορντ...Ετοιμάσου πορτοφόλι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχι ναι το βιβλίο παρόλο που δεν είναι ακριβώς πασχαλινό ήρθε κι έδεσε... Αγκάθα και Άλφρεντ.... ακούγεται ΄τελειο!!Και το Αγριόδασος το θέλω... και τη Ρούμπι... αχ καλά το λες, ετοιμάσου πορτοφόλι, ετοιμάσου!! Αααα μόλις τελείωσα το 11ο Λέμονι Σνικετ! Σιγά σιγά τελειώνει η σειρά! Παράγγειλα και τα επόμενα 3 betsy-tacy... αδιόρθωτη! :D

      Διαγραφή
  2. Πω πω τα διάβασες πολύ γρήγορα τα Λέμονι Σνίκετ...και έχεις και 2 μωρά...Τα betsy-tacy θέλω κι εγώ να τα πάρω σιγά-σιγά(όπως και πολλά άλλα βεβαίως-βεβαίως)αρρώστια!Εμένα μου έκαναν δώρο ένα βιβλίο Ο κλέφτης του πάντοτε και λέω να το ξεκινήσω...Το ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mου άρεσαν πολύ, γι' αυτο! Τώρα ανυπομονώ για το τέλος... Διαβάζω κάθε βράδυ από λίγο όταν κοιμούνται, αλλά τις πιο πολλές φορές με παίρνει ο ύπνος αμέσως, καμία σχέση με άλλες φάσεις της ζωής μου που ξενυχτούσα κανονικά με τα βιβλία.. Ο κλέφτης του πάντοτε- δεν το ήξερα, αλλά φαίνεται ωραίο απ' ό,τι βλέπω στο ίντερνετ! Πολύ ανατριχιαστικό και σκοτεινό... πες μου εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
  3. Το ' χει η Σταυρούλα για νοικοκυρά! και του χρόνου. Να βάφει και η Ισαβέλλα! Η ιστοριούλα του βιβλίου πολύ τρυφερή και η εικονογράφηση επίσης πολύ όμορφη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή