Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μετά τα Χριστούγεννα...

Χρόνια πολλά! Καλή Χρονιά! 
Τα Χριστούγεννα τελείωσαν, αλλά δεν πειράζει. Αποφάσισα πως δεν θα καταδικάσω τον υπόλοιπο Γενάρη σαν μια άχαρη περίοδο "μετά τα Χριστούγεννα", ούτε θ' αρχίσω να περιμένω από τώρα την άνοιξη. Ειδικά φέτος, που μπορώ (για λίγους μήνες ακόμα) ν' απολαύσω την αδιάσπαστη, ολοήμερη συντροφιά των κοριτσιών μου πριν ξεκινήσω πάλι να δουλεύω. Αποφάσισα πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να βιάζομαι. Αυτός ο καιρός θα ήθελα να κυλήσει αργά, αργά, και ν' απολαμβάνω την κάθε στιγμή και τα μικρά πράγματα.
Κυλάει γρήγορα, όπως πάντα. 
Αλλά θα προσπαθήσω.

Οι μέρες των γιορτών (εντάξει, έχουμε κανα-δυο ακόμα, επίσημα) ήταν πολύ όμορφες. Είδαμε όλη την άμεση οικογένεια και από τις δύο πλευρές, περάσαμε μερικές φασαριόζικες, χαρούμενες μέρες μαζί με τους αγαπημένους μας, φάγαμε καλά και παίξαμε πολύ, αρρωστήσαμε λίγο αλλά γίναμε πάλι καλά, ανταλλάξαμε ευχές και δώρα. Και φυσικά, είχαμε σημαντικές εξελίξεις: κάποιος ξεκίνησε να μπουσουλάει -έχει πάρει πλέον φόρα και ποιός την πιάνει. 

Μπήκαν αρκετά καινούργια βιβλία στο σπίτι μας αυτές τις μέρες. Δώρα που μας έκαναν, άλλα που αγόρασα εγώ για μας:


Ανακατεμένα της Σταυρούλας, της Ισαβέλλας και δικά μου. Η συνέχεια ενός υπέροχου μυθιστορήματος, ήρωες που αγαπάμε σε μορφή board book, ένας ακόμα Καρυοθραύστης, μερικά πανέμορφα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, η ιστορία μιας ταινίας που δεν έχουμε δει ακόμα, ο εγωιστής γίγαντας των παιδικών μου χρόνων ατόφιος ξανά, ένα παραμύθι σε στίχους με CD, μια ποιητική ανθολογία. Ελπίζω πως θα σας τα δείξω λίγα λίγα εν καιρώ...

Κι είναι και δυο μικροσκοπικά βιβλιαράκια, που άρεσαν πολύ στη Σταυρούλα. To Meet Molly, που ήρθε μαζί με τη mini Molly κουκλίτσα μας από τη σειρά American Girl (οι μεγάλες κούκλες είναι εξωφρενικά ακριβές αλλά μπόρεσα να διαλέξω μία από τις μικρούλες). Το βιβλιαράκι έχει δυο κεφάλαια από το πρώτο βιβλίο της Molly και είναι αξιολάτρευτο. Έχει ακόμα και τις εικόνες των κεφαλαίων σε σμίκρυνση. Η Σταυρούλα το παίρνει στα χέρια της και γυρίζει τις σελίδες ενώ μιλάει ασταμάτητα, πλέκοντας δικές της ιστορίες.


Να τη και η Molly μας, χωρίς γυαλιά, παπούτσια ή κάλτσες φυσικά (φυλάχθηκαν κάπου ψηλά, μακριά από μικρούτσικα χεράκια -και στοματάκια). Κάνει παρέα με τις  Barbie και τα κοριτσάκια τους και συμμετέχει στο παιχνίδι μας σαν να ήταν πάντα εδώ.


Το δεύτερο μικρούτσικο βιβλιαράκι -που πήραμε δώρο στο μπαμπά μας μιας κι αγαπάει τα βουνά- είναι αυτό:


Ένα βιβλίο εφτακοσίων και βάλε σελίδων, μια σταλιά, σε σχήμα κύβου. Χωράει στην παλάμη σου και είναι γεμάτο υπέροχες φωτογραφίες. Οι λεζάντες και τα εισαγωγικά είναι γραμμένα με μικροσκοπικά γραμματάκια, βέβαια, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να το διαβάσει. Όλο.
Όσο για τη Σταυρούλα... τα γνωστά. Το ξεφυλλίζει και λέει τις ιστορίες της. Είναι απόλαυση να την ακούς και να τη βλέπεις.

Μ' αυτά λοιπόν θα σας αφήσω για σήμερα.
Με λίγα λόγια αλλά πολλές ευχές, για την καινούργια χρονιά που ξεκινάει.
Να είναι όμορφο και μαγικό το 2014.
Να φέρει υγεία, κι αγάπη για το διπλανό μας.
Να ζούμε με ειρήνη.
Να μην υποφέρουν άλλο οι άνθρωποι.
Σε πείσμα των καιρών, ας είναι Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος!



2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. I found out about them from you! I loved your post about the first two books. I thought the stories would appeal to me. Then I read the first one, and thought it was wonderful! Now my mom gave me the second one, and I think there's a third one to be released? Yay!!!

      Διαγραφή