Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Dream Animals

Λίγες εικόνες μόνο για σήμερα. Από ένα ακόμα βιβλίο που πήραμε δώρο τα Χριστούγεννα, που οι εικόνες του ξεχωρίζουν, που οι εικόνες του υπερέχουν σε σχέση με τα λόγια. Dream Animals, της Emily Winfield Martin.


Υπάρχουν κάτι ζώα από παλιά
Κι από πολύ, πολύ μακριά
Φτιαγμένα απ' το φως των αστεριών
Τη μέρα είναι αόρατα, κρυφά


Κάπως έτσι ξεκινάμε το Dream Animals. Κάπως έτσι φεύγουμε κι εμείς για το ταξίδι μας στη χώρα των ονείρων, πάνω στη ράχη ενός ζώου με φτερά, πόδια ή πτερύγια...


Σ' αυτό το υπέροχο, πανέμορφο (ό,τι και να πω είναι λίγο) βιβλίο, τα "Ζώα του Ονείρου", διαφορετικά για τον καθένα, είναι τα ζωάκια που κάθε παιδάκι έχει αγαπήσει.


Είναι τα κουκλάκια του, τα παιχνίδια του, που βρίσκονται στο δωμάτιό του ή που τα σφίγγει στην αγκαλιά του για να κοιμηθεί (στην αριστερή μονόχρωμη σελίδα, σε μια εικόνα που φαντάζει ξεθωριασμένη και μακρινή, υπάρχει κάθε φορά το κοιμισμένο παιδάκι με το ζωάκι στην "πραγματική" μορφή του, ενώ στη δεξιά, την πολύχρωμη κι ολοζώντανη σελίδα, υπάρχει το ζωάκι που στο όνειρο έχει γίνει αληθινό).


Κι έπειτα, αφού το παιδάκι ταξιδέψει πιο βαθιά μέσα στη χώρα των ονείρων, ποιος ξέρει πού θα το πάει το ζωάκι του, σε ποια μέρη μαγικά θα βρεθεί στα όνειρά του...


...Κάτω απ' τη γη, κάτω απ' τη θάλασσα, ψηλά στον ουρανό, με παρέα του πλάσματα θαυμαστά και βγαλμένα απ' τα παραμύθια...


Γιατί στα όνειρα...


...μπορεί ο καθένας να βρεθεί...


...οπουδήποτε...


...Όπου μπορεί να επιθυμήσει.


Κοιτάζω τα κορίτσια που κοιμούνται, και είναι οι δυο τους ό,τι πιο όμορφο και γλυκό υπάρχει στον κόσμο. Σε ποια μέρη μαγικά ταξιδεύουν εκείνες άραγε, παρέα με τα δικά τους ζωάκια του ονείρου;
Καμιά φορά θα ήθελα τόσο πολύ να πήγαινα μαζί τους, να μπω κι εγώ για λίγο στην άυλη γη της φαντασίας τους.
Στη χώρα της αθωότητας.
Σ' αυτή τη χώρα των θαυμάτων που είναι μόνο δική τους,
στον απέραντο κόσμο που βρίσκεται πίσω απ' τα κλειστά βλέφαρά τους.



6 σχόλια:

  1. Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων! Ακούγεται θαυμάσιο, αλλά μόνο τα παιδιά μπορούν να ταξιδεύουν σ' αυτόν. Η φωτογραφίες της Σταυρούλας είναι ακριβώς στο κλίμα του βιβλίου. Ονειρικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Aw thank you! :) Yes, the book is delightful to look at. I'd like to read Oddfellow's Orphanage next!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!ΒΛΕΠΩ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ!!!
    ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ...ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ....ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ!
    ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΟΥΜΙΝ..ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ...ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
    ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ,ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ..ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Η ΚΛΑΡΑ...ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΚΡΗ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗ ΛΥΔΙΑ ...ΑΠΟΡΩ!ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ.ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΩΤΗ ΕΓΩ.ΧΜΜΜΜ ΣΑΝ ΚΟΜΙΞ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΑΑΑΑ!ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΟ...ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΑΓΡΙΟΔΑΣΟΣ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!)...ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σας!!!
      Ναι, από βιβλία πάλι το παρακάναμε, αλλά τι να πεις; Αδιόρθωτη είμαι, μπορώ εύκολα να παρασυρθώ με τα βιβλία.. χεχε
      Το Dream Animals κι εγώ από άλλα blogs το ανακάλυψα, πεθαινω γι' αυτή την εικονογράφηση και θέλω κάποια στιγμή να πάρω το βιβλίο της ίδιας με τις paper dolls, ενώ το (δικό της πάλι) Oddfellow's Orphanage έχει σειρά προτεραιότητας στη wish list μου...
      Την αδερφή μου την Κλάρα τη διάβαζα κι εγώ με μανία μικρή, ειδικά το βιβλίο με τη Μεγάλη Πορεία, και το Η αδερφή μου η Κλάρα και ο Φύλακας Άγγελός της, που ήταν τα πρώτα μου. Έχεις δίκαιο, είναι πολύ παιδικά, πλέον κι εμένα δεν μου φαίνονται τόσο σούπερ, αλλά θυμαμαι που ξεκαρδιζόμουν, έβρισκα την Κλάρα πανέξυπνη και πολύ αστεία και δε χόρταινα να τα διαβάζω!
      Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα το έχω αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη αλλά ακόμα δεν αξιώθηκα. Πράγματι απ' το ξεφύλλισμα σαν κόμιξ φαίνεται.
      Το μαγικό ζαχαροπλαστείο δεν το ξέρω, αλλά θα το τσεκάρω!
      Το Αγριόδασος το χαλβαδιάζω από τότε που το είδα στον ιανό (ήταν ήδη στη λίστα μου του amazon, αλλά όταν είδα ότι βγήκε στα ελληνικά αποφάσισα πως μάλλον στα ελληνικά θα το πάρω να το διαβάσω-μήπως θελήσει και κανένας άλλος άνθρωπος στο σπίτι να το διαβάσει!) Περιμένω εναγωνίως εντυπώσεις!!
      Αχ εμένα μου λες, είναι τέλειο που τα μικρά μας κορίτσια είναι βιβλιοσκούληκα. Φυσικά και έτσι έχουμε (ακόμα) δικαιολογία ν' αγοράζουμε παιδικά βιβλία για τον εαυτό μας! Όσο για μένα, το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια, γι' αυτό χαίρομαι που έχω κοριτσάκια. Φαντάζεσαι το σπίτι γεμάτο με αυτοκινητάκια, φορτηγά και κακομούτσουνα ρομπότ; Νο νο νο...

      Διαγραφή