Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τον τελευταίο καιρό...


Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε ο μικρούλης μας. Είναι τοσοδούλης, ήσυχος και γλυκός. Τόσο μικρούλης, που κάνει τις αδερφούλες του να μοιάζουν ξαφνικά μεγάλες -και το ξέρω ότι δεν είναι. Τόσο ήσυχος, σχεδόν αθόρυβος, κι όμως ικανός ν' αλλάξει όλο τον κόσμο μας -ξανά.

Καλωσήρθες στον κόσμο, αγοράκι. Σ' αγαπάμε τόσο πολύ.



Οι μέρες (και οι νύχτες) κοντά του κυλούν τόσο όμορφα. Και τώρα δεν έχω πολύ χρόνο, μα είπα έτσι για το καλό, να πω ενα γεια και να σας δείξω λίγα απ' τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά αυτό τον τελευταίο καιρό...

Αυτά είναι λοιπόν.

Μαντς Μπαντς (Munch Bunch), η νέα τρέλα των κοριτσιών. Μια σειρά 12 μικρών βιβλίων όπου οι ήρωες είναι λαχανικά. Είναι πολύ παλιά βιβλία (ξεκίνησαν να εκδίδονται στα τέλη της δεκαετίας του ΄70) και η vintage εικονογράφηση με ενθουσιάζει.


Είναι τόσο όμορφα, οι ήρωες μοναδικοί με την προσωπικότητά του ο καθένας και οι περιπέτειές τους τόσο αστείες. Ευχαριστούμε, Ροζέττα, για την πρόταση! 
 

Οι περιπέτειες του Ράιλι: Μια σειρά βιβλίων για παιδιά που αγαπούν τα εξωτικά μέρη, τα ασυνήθιστα ζώα, τις πληροφορίες μέσα στις ιστορίες τους. Ζωγραφιές και φωτογραφίες μαζί εικονογραφούν τα ταξίδια ενός μικρού αγοριού παρέα με τους θείους του σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου μαθαίνει πράγματα για τον τόπο και την άγρια ζωή του.


Το νησί του παππού: Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για την αγάπη και τον αποχωρισμό, από τον Benji Davies, το δημιουργό του αγαπημένου μας Αρκουδάκου. Ο Σιντ και ο παππούς ανακαλύπτουν μια μαγική πόρτα στη σοφίτα, που θα τους πάει σ' ένα υπέροχο νησί. Όμως όταν έρχεται η ώρα του γυρισμού, ο παππούς  αποφασίζει να μείνει. Δεν θα επιστρέψει ποτέ από κει, κι αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή περιπέτεια καταλήγει μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια και την αγάπη που δεν χάνεται ποτέ.


Τα ζώα στο αγρόκτημα, ένα βιβλίο της μικρής εγκυκλοπαίδειας Larousse. Το διάλεξε η Ισαβέλλα και το διαβάσαμε άπειρες φορές. Έχει απλές αλλά καλές πληροφορίες, ωραίες εικόνες και είναι ευχάριστο κι ενδιαφέρον.

Τα κορίτσια λατρεύουν αυτή τη σειρά. Το κάθε βιβλίο είναι διαφορετικό, και στο θέμα και στο στυλ. Αλλά το Μάγισσες και Σια, παρόλο που τους αρέσει πολύ, μου φαίνεται ότι παραείναι τρομαχτικό, ειλικρινά δεν το συνιστώ για πολύ μικρά παιδάκια, εμένα προσωπικά με φρικάρει! 
Το βιβλίο δραστηριοτήτων του Tiger, που αγοράσαμε πέρυσι αλλά μάλλον η Σταυρούλα ήταν πολύ μικρή για να το εκτιμήσει. Το βρήκαμε τυχαία πριν λίγο καιρό σ' ένα κουτί και ενθουσιάστηκε!


Χωρίς καθόλου λόγια, κάθε σελίδα ξεκινάει μια δραστηριότητα για να τη συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο.  Κάνεις ό,τι θες! Ζωγραφίσαμε πουλάκια, πεταλούδες, μύγες, κάναμε γραμμές, χρωματίσαμε... 


Μόνη της και μαζί μου, έχει ασχοληθεί πάρα πολλές ώρες μ' αυτό το βιβλίο. Παίξαμε, διασκεδάσαμε. Κι ακόμα το ενδιαφέρον κρατάει...


Βιβλία με αυτοκόλλητα από τη σειρά Ντύνω τις κούκλες των εκδόσεων Πατάκη.


Τεράστια προσήλωση σ' αυτά τα βιβλία, μεγάλος ενθουσιασμός! Και τώρα που τελείωσαν τα αυτοκόλλητα, ακόμα παίζουν, ξεφυλλίζουν παρέα τα βιβλία τους, δίνουν ονόματα στα κορίτσια...


Τα τρία γουρουνάκια και άλλα παραμύθια, από την απίθανη Εγκυκλοπαίδεια των παραμυθιών σε εικονογράφηση Tony Wolf, που υπάρχει όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Αυτός εδώ ο πρώτος τόμος (εξαντλημένος προς το παρόν, προσωρινά ελπίζω) έχει γνωστά κι αγαπημένα παραμύθια, όπως τη Χρυσομαλλούσα και τις 3 αρκούδες, το ποντίκι της εξοχής και το ποντίκι της πόλης, την Τοσοδούλα, τα 7 κατσικάκια... Είναι προς το παρόν ο αγαπημένος μας απ' όσους έχω, με φαβορί τα 3 γουρουνάκια και τα 7 κατσικάκια. Η Ισαβέλλα και τα γουρουνάκια... μεγάλη αγάπη...


Αυτά...
Καληνύχτα, χιλιάδες ευχές, για όμορφες στιγμές, ηλιόλουστες μέρες, χαρούμενες ιστορίες, αγάπη.. Ώρα να πηγαίνω τώρα...


29 σχόλια:

  1. Καλώς το δέχτηκατε το νέο μέλος της οικογένειας σας-ηδη πήρε τη θέση του στη ζέστη αγκαλιά της (αυτο φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία που κοιμάται στη καλαθουνα του -προικα απο τις αδερφες του-και τα κοριτσια διασκεδαζουν διαβάζοντας μπροστα του)Να τον χαίρεστε και να σας χαίρεται.Εμεις πάντως σας χαιρομαστε. Χρυσοπουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε πολύ!!Η καλαθούνα... η ίδια που περιείχε τις μπομπονιέρες του γάμου μας! φιλοξένησε όλα τα παιδιά μας... φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  2. Να χαίρεστε το μωρό σας! Και φυσικά να περάσετε μαζί πολλές, αγαπημένες στιγμές διαβάζοντας υπέροχα βιβλία. Άλλωστε θα είναι μέσα στα βιβλία από κούνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το χαίρεστε το μικρούλι σας!!! Να είναι γερό, δυνατό και πάντα φωτισμένο!!! Όμορφες προτάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζήσει το μωράκι σας! Να είναι γερό και τυχερό! Ευχαριστούμε για τις βιβλιοπροτάσεις. Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας ζήσει ο μικρούλης σας!! Με ανοιχτό το στόμα έμεινα (χαχαχα), διαβάζω πάντα το blog σου και δεν θυμάμαι να το είχες αναφέρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!! χεχε.. ναι, δεν νομίζω ότι το ειχα αναφέρει! <3

      Διαγραφή
  6. Να σας ζήσει! Να ναι γερό και καλότυχο! Το blog σου είναι τέλειο, έχουμε ανακαλύψει μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία εδώ και κυρίως διαπίστωσα ότι δεν είμαι η μοναδική που εφοδιάζομαι μανιωδώς με παιδικά βιβλία για τη μικρούλα μου (αλλά και για μένα):-) Να σας προτείνω και εγώ το snatchabook και το knuffle bunny τα λατρεψαμε και τα δυο Μάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!! κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. κι εγώ χαιρομαι τόσο πολύ να γνωρίζω άλλα βιβλιοσκούληκα... Ευχαριστούμε και για τις προτάσεις...λατρεύω τις βιβλιοπροτάσεις! θα τα ψάξω σίγουρα!!

      Διαγραφή
  7. Να σας ζήσει το καινούργιο μωράκι! Γερό και χαμογελαστό να είναι σε όλη του τη ζωή :)

    Τον Tony Wolf μικρή απλά τον λάτρευα!!! Έχω όλη τη συλλογή του με τον φανταστικό κόσμο του δάσους, και οι εκδόσεις Στρατική άρχισαν πάλι τις επανεκδόσεις, αν δεν τα έχετε να τα πάρετε οπωσδήποτε! Θέλω να τα ξαναπάρω κι εγώ για τη βαφτιστικιά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε πολύ!!
      Λατρεμένος ο Tony Wolf... Κι εγώ εχω τη συλλογή από τότε! Ενθουσιαστηκα που ξανακυκλοφορησε... Θα τα δωρισουμε πολλές φορες σίγουρα!!

      Διαγραφή
  8. ωωωωω να σας ζησει Γεωργια μου!!! Αλλος ένας μικρος βιβλιοφαγος στο σπιτικο σας!! Γερος και καλοτυχος να ειναι!! Υπεροχες οι προτασεις σου ως συνηθως!!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζήσει το αγοράκι σας.Να είναι γερός,καλότυχος και πάντα αγαπημένος με τις αδερφούλες του!Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεωργία ,να σας ζήσει το μπομπιρακι !αν και σε διαβάζω τακτικά,πρώτη φορά γράφω !με συγκίνησαν τα βιβλιαράκια με τα φρούτα και τα λαχανικά .μου τα έφερνε η μαμά μου κάθε φορά που πήγαινε στην αγορά και με άφηνε στην γιαγιά !τα λάτρευα .πωπω τι μου θύμησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!! Κι ευχαριστώ που γράφεις. Εγώ δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν αυτά τα βιβλιαράκια... πρώτη φορά τα βλέπω και μας άρεσαν πάααρα πολύ! χαίρομαι για τις αναμνήσεις που προκάλεσαν :)

      Διαγραφή
  11. Γεωργία μου! να σας ζήσει ο υιός!!! Να είναι γερός, ευτυχισμένος και καλότυχος στην ζωή του!!! Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε την όμορφη οικογένεια σας! Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Λία, σ' ευχαριστούμε πολύ! Φιλάκια πολλά και αγάπη!!

      Διαγραφή
  12. Είδες γιατί πρέπει να σχολιάζουμε;;; Ευτυχώς που μου σχολίασες γιατί το είχα ξεχάσει αυτό το υπέροχο μπλογκοσπιτακι! Καταρχάς να σου ζήσει το νινακι, τι ευτυχία... Και εμείς διαβάζουμε ατελείωτα και σκεφτόμουν σοβαρά να του πάρω την σειρά με τα λαχανικά και αφού τα προτείνεις δεν το συζητώ. Θα σε προσθέσω σε μερικές αναρτήσεις που έχω με βιβλιοπροτασεις, είναι ένας θησαυρός εδώ μέσα, βρε να σε ξεχάσω!!!! Σε φιλω γλυκα Γεωργία μου 💖

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννα μου για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Κι εγώ αγαπώ πολύ το blog σου... Και τα βιβλία με τα λαχανικά πιστεύω πως θα σας αρέσουν πολύ!! φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή